تبلیغات شما کانال زندگی شیرین
کوهنوردی
چرا کوهنوردها با وجود اینهمه شرایط خطرناک صعود میکنند؟!
رژیم لاغری و رژیم غذایی
روزی ۲۰ دقیقه برای شکمتان وقت بذارید
کاهش استرس
هشت راه دیگر برای کاهش استرس
کوهنوردی
از فواید کوهنوردی چه می دانید؟
کوه
نکاتی که باید در پایین آمدن از کوه رعایت کنیم
همسر
شیوه ي انتقاد از همسر چگونه است؟
استرس
چهار رفتاری که استرس شما را پایین می آورد
درمان سرطان
سرطان چیزی جز کمبود ویتامین B۱۷ نیست
نسبی گرایی و زندگی نشاط بخش
نسبی گرایی و زندگی نشاط بخش
مراقبت از نوزاد
اهمیت مراقبت از نوزاد
مسمومیت در کودکان
اصول پیشگیری از بروز مسمومیت در کودکان را جدی بگیریم
چای بابونه
‍ خواص درمانی چای بابونه (دم کرده گل بابونه)



تبلیغات

اخلاط چهارگانه در طب ایرانی(سودا، صفرا، بلغم، خون)

اخلاط چهارگانه

هر انسان به طور طبیعی دارای طبعی(سرد یا گرم) است.

طبیعت گرم یعنی فرد گرمایی است و میل به خنکی دارد.

اینگونه افراد در زمستان کم لباس می پوشند و غذاهای سرد مانند ماست و خیار و ترشی را ترجیح می دهند.چنانچه غذاهای گرم نظیر دارچین، عسل و خرما مصرف نمایند بدن آنها دچار التهاب می شود و ممکن است با جوش و خارش روبرو گردند.

طبیعت سرد یعنی فرد سرمایی است و میل به گرما دارد.اینگونه افراد در زمستان لباس بیشتری می پوشند و به غذا های گرم مانند عسل، کنجد، گردو و…  تمایل بیشتری دارند.چنانچه غذاهای سرد مانند ماست و خیار و دوغ و گوشت گوساله  مصرف نمایند ناراحتی هایی چون پر خوابی؛ سستی عضلات، بی حوصلگی و… به سراغ آن ها می آید. علاوه بر این دو طبیعت خشکی و تری هم داریم که در مورد آن ها بیشتر صحبت می کنیم.

با در کنار هم قرار دادن این چهار طبیعت( گرمی، خشکی، سردی و تری) به اخلاط چهارگانه می رسیم.

هرکدام از این اخلاط چهارگانه در بدن ما وظیفه ای دارند و بصورت ذاتی وظایف خود را انجام می دهند. هرگاه در کار یکی از این اخلاط چهارگانه مشکلی پیش آید یا نظم بین آن ها بهم بخورد، آن وقت است که بدن ما دچار بیماری می شود. باید توجه کنیم هر غذایی که ما می خوریم با توجه به طبع آن در بدن ما تولید اخلاط چهارگانه می کند. به عنوان مثال وقتی یک غذا با طبع سرد و تر می خوریم باعث می شود تا خلط بلغم خون افزایش یابد. یا غذایی که گرم و خشک است باعث افزایش خلط صفرای خون می شود.

در زیر به برخی از غذا های گرم و سرد اشاره می کنیم:

گرمی ها: عسل، خرما، شیره انگور، نعناع، انجیر، فندق، پیاز، سیر، دارچین، قهوه، موز، گردو

سردی ها: گوشت گاو و گوساله و مرغ،  خیار، ماست، ماهی، هندوانه، بادمجان، سرکه، سیب زمینی، انار، گیلاس

اخلاط چهارگانه

منبع:



تلسکوپ کار در منزل خرید تبلت