بایگانی دسته بندی ها: آشپزی

آشنایی با چند غذای تند تونسی

مازیار فرد: در شمالی‌ترین بخش قاره آفریقا کشور تونس با مساحت 164هزار کیلومتر مربع با جمعیتی در حدود 11 میلیون نفر که اکثریت آن‌ را مسلمانان تشکیل می‌دهند واقع شده است. این سرزمین کهن که از گذشته‌های دور سکونتگاه اقوام گوناگونی از بربرها تا فنیقی‌ها، رومی‌ها و مسلمانان بوده با قرار گرفتن در کنار امواج لاجوردین دریای مدیترانه، لنگرگاه ورودی به قاره سیاه به شمار می‌آید . همین ویژگی‌های تاریخی و جغرافیایی باعث شده تا خوراک‌های تونسی آمیزه‌ای از طعم‌های گوناگون عربی، خاورمیانه‌ای، اروپایی و بربرها باشد.در این جا شما را با چند خوراك خوشمزه تونسی آشنا می‌كنیم.

طرز تهیه و پخت خورش نخود

در این مطلب طرز تهیه خورش نخود را به شما آموزش می دهیم. این خورش را درست کنید و از طعم آن لذت ببرید.
مواد مورد نیاز:
  • نخود (پخته و آبکش شده): 3 پیمانه
  • پیاز بزرگ (ریز خرد شده): 1 عدد
  • سیر (خرد شده): 2 حبه
  • گوجه فرنگی (خرد شده): 2 پیمانه
  • شیر نارگیل: 1 پیمانه
  • نشاسته ذرت: 1 ق س
  • فلفل پاپریکا: 2 ق چ
  • زردچوبه: 1 ق چ
  • زنجبیل (ریز خرد شده): 1 قطعه 2 سانتی متری
  • ادویه گرام ماسالا: 1 ق س
  • زیره سیاه: 2 ق چ
  • پودر تخم گشنیز: 2 ق چ
  • نمک: به میزان لازم
  • گشنیز (خرد شده): به میزان لازم
  • روغن مایع: 2 ق س
روش پخت:
1.    روغن را داخل تابه ای ریخته و روی حرارت متوسط گرم کنید. سپس پیاز و مقداری نمک را درون آن تفت دهید تا شفاف شود (حدود 6 دقیقه). بعد سیر و زنجبیل را به آن افزوده و مدت 1 دقیقه دیگر تفت دهید.
2.    ادویه گرام ماسالا، زیره سیاه، پودر تخم گشنیز، فلفل پاپریکا و زردچوبه را به آن افزوده و به مدت 30 ثانیه تفت دهید.
3.    نخود (از قبل خیس و پخته شده) و گوجه فرنگی را به مواد افزوده و تفت دهید تا به جوش آید (حدود 15 دقیقه). بعد شیر نارگیل را به آن اضافه کرده و تفت دهید تا به جوش آید (به مدت 5 دقیقه).
4.    نشاسته ذرت را همراه با 2 قاشق سوپخوری آب درون کاسه ای ریخته و مخلوط کنید سپس آن را به مخلوط نخود اضافه کرده و به مدت 5 دقیقه بجوشانید تا سس غلیظ شود.
5.    خورش را همراه با پلو سرو کرده و با گشنیز تزیین کنید.

طرز تهیه ته دیگ آردی

ته دیگ آردی از مجموعه دستورغذایی های ایرانی است که ما، طرز تهیه آن را برای شما آماده کرده ایم. شما می توانید این ته دیگ ترد و خوشمزه را برای همه برنج های خود استفاده کنید و تحسین مهمانانتان را برانگیزید . در ضمن اگر مایل هستید می توانید ته دیگ آرد با زیره ، کنجد یا سیاه دانه درست کنید .
مواد لازم:
  •     آرد  ۳ قاشق غذاخوری
  •     آب  ۱ لیوان
  •     نمک به میزان لازم
  •     زعفران دم کرده  ۱ قاشق غذاخوری
  •    روغن  ۴ قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

1- آرد را با آب و نمک مخلوط می کنیم. زعفران دم شده را به آن اضافه می کنیم.
2- روغن را در قابلمه ریخته، کمی که داغ شد آرد و آب را داخل آن می ریزیم.
3-می توانید بعد از ۳ دقیقه که ته دیگ خودش را گرفت برنج را روی آن بریزید و دم کنید.

نکاتی در مورد طرز تهیه ی ته دیگ آردی:

1- این میزان مواد برای ته قابلمه سایز ۲۴ است . اگر قابلمه بزرگتری دارید به نسبت سایز مواد را افزایش دهید.

2- غلظت مواد شما باید مثل ماست رقیق باشد.

طرز تهیه پنکیک های خوشمزه دارچینی

پس از یک هفته کاریِ شلوغ و سنگین، دلتان می خواهد آخر هفته متفاوتی برای خودتان داشته باشید که هم لذت ببرید و هم خستگی تان دربیاید. می توانید از صبحانه شروع کنید و پنکیک های خوشمزه دارچینی برای خود درست کنید.